torsdag 12. april 2018

Danseferie til Split sommeren 2016

Sommeren 2016 dro 9 av oss for å besøke Kud Jedinstvo i Split. De er en av de eldste klubbene for folkedans og folkemusikk i Kroatia og har oppvisningsgrupper for barn, ungdom og voksne i tillegg til jentekor og mandolinorkester. De opptrer over hele verden, er superproffe og har mottatt flere internasjonale priser. Vi ble godt tatt i mot og fikk se på dansetreninger, hadde 2 kvelder med dansekurs med sjefsinstruktøren deres og fikk være med i turnebussen når de dro på oppvisningstur til byen Betina 9 mil fra Split. Der danset de på torget i til sammen 1,5 time og mens de pyntet seg og gjorde seg i stand, spiste vi en riktig god middag. Artig å se at de danset mange av de dansene vi hadde lært!
Danseinstruktøren fikk bange anelser da han så gruppa vår første gang hvor gjennomsnittsalderen var 67 år, men han ble imponert over både fysisk form og læringsevne når vi kom i gang. Han ble vel faktisk så sjokkert at han sa dette til oss helt åpent. Vi fikk også litt prestasjonsangst da vi skulle danse Splits nasjonaldans etter oppvisningskoreografien deres og særlig da han hadde utkommandert 7 flotte gutter på 18-24 år for å danse med oss. De kom rett fra en oppvisning på et cruiseskip og smilte høflig, bukket veloppdragent og bød på dans uten å blunke. Når sjefen bestemmer, er det bare å møte opp! Men de også ble litt imponert over våre danseferdigheter etter hvert og vi fikk det riktig hyggelig sammen.
Vi bodde på hotell i Podstrana, 9 km fra Split, hvor vi koste oss med bading, god mat og drikke og bussturer til Omis og Trogir og båttur til Hvar. En virkelig vellykket danseferie!

                                                                       
                                                             
                                                                                                                          
                                                                                

                                              







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar